Sønderborg 2007

Sønderborg 2007.

 holdfoto
Logen samlet.
Fra venstre stående: Per Gylling, Boesgaard, Supporter Leif, Lars Palm, K E Madsen, Jan Hede,
Henrik Madsen, “Nick Carter”, Steen “Fynbo”, Supporter Claus, Ole Knudsen, Steen Christiansen.
Siddende fra venstre: Arne Skov, Jan Erik Larsen, Palle Ronald, Jens B Jørgensen (under palle) Jøren, Hedemann, Henrik Baade
Finn Falck, Morfar og Høilund.
I ølteltet: Finn Kjærsgaard, Ib, Anders Grube,  Ejner, Dresler, Mc.Mut og Supporter John

Lovligt fravær: Bjarne “Butcher” Klausen. Skulle hjem lørdag formiddag.

 

Følgende øjnevidne beretning er et forsøg på at skildre årets samling i Troldmandslogen på en objektiv og neutral måde, således at eventuelle udenforstående kan få et indblik i, hvordan livet i en ganske almindelig loge for pensionerede Kokkina krigere kan forløbe på en tilfældig udvalgt weekend i sommeren 2007.

Fredag d. 8. juli var dagen, som rigtig mange gamle Kokkina krigere havde ventet på. Nogle på en snigende mavekrilder (a la’ juleaften som barn) agtig måde – andre i en noget mere anspændt mavekrampe / tyndskid agtig måde. Men alle havde dog set frem til denne dag i rigtig lang tid. Derfor var det også med megen spænding, at vi midt på eftermiddagen ankom til Træf området.

Men der var noget, der ikke var, som det plejede. For det første kunne vi ikke komme ind på ”campingpladsen” med vores Logebil. Heldigvis var Broder Boesgaard og supporter Leif mødt op for hjælpe Finn og jeg med af læsse af og bære vores grej. Vi udbetalte på stedet deres hyre (på forskud) i form af nogle til lejligheden gemte JuleTuborg. Inden vi fik set os om fik vi følgeskab af broder 012, som medbragte Logens samlingspunkt SKILTET i total ny renoveret stand. Hvad der er brugt af mørke vinteraftner ved høvlebænken tør man slet ikke tænke på.

Næste chok lod ikke vente længe på sig. Vores teltplads gennem den sidste generation var blevet inddraget til fårehold. Men der var ikke så meget at gøre ved det. Vi liniede Logens telte op på en snorlige række med de reglementerede 3 meters mellemrum. Dette projekt forløb for nogle som ren rutine, medens andre havde gevaldige problemer. En enkelt opgav helt og faldt om. Men som det står skrevet, så hjælper man altid en broder i nød. Derfor fik alle da også tag over hovedet inden regnen satte ind.

Broder 021 som sidste år skænkede Logen et originalt D-01 flag fra hold 45 havde i år fremstillet en flagstang i en ædel træsort. I toppen havde han monteret en håndgranat, som vist nok ikke var skarp. Flaget blev godt og grundigt monteret. Bestyrelsen havde bestilt et Logeflag, men det var desværre ikke kommet frem i tide, så vi ofrede en t shirt, som på bedste spejder maner også blev monteret.

Broder Høilund havde også en overraskelse i ærmet. Han havde siden sidst skilt sig af med omkring 50 kg, hviklet betød, at han i år stillede op i en slank og toptrimmet udgave. Dette betød dog samtidig, at han blev udelukket fra logens tovtrækningshold, hvor adgangskravet er en kampvægt på +100kg.

Supporter Leifs målsætning til dette Træf var, at han ville være 50 % mere effektiv og servicerende over for især formændene. Det skal jeg også love for, at han var. Dette kombineret med undertegnedes tiltagende glemsomhed resulterede dog i, at jeg ikke kunne finde min kingsize luksus luftmadras. Den havde Leif taget med op i hans bil for at puste op, hvorpå han havde sat den uden for (hvad han troede var) mit telt.

Da jeg opdagede sagens sammenhæng havde det regnet i godt et par timer, så nu havde jeg en kingsize vandmadras. Heldigvis havde jeg som en erfaren kriger en reserve. Det skal i ( ) nævnes, at denne dejlige formands madras senere blev stjålet. 

Derpå gik vi alle op i teltet, hvor vi fik godt og grundigt hilst på hinanden. Resten af aftenen var ren rutine. Brandy sour i stride strømme, øl ad libitum og en toast i ny og næ.

 

Lørdag morgen var alle tidligt oppe. Ikke med hønsene men med fårene. Disse herlige klov- og flokdyr havde i respekt for Troldmands Logen ikke sagt et Mæh lige indtil Supporter Leif kommanderede Mææææh ud over marken. Så kan det nok være, at der kom gang i fåreflokken. Så tusinde tak for det du effektive supporter.

Efter en gang solid morgenmulje var det tid til landskamp i Pind. Under kyndig ledelse af Broder Niels, som også fungerede som dommer, kæmpede jyder mod øboerne. Uden at gå i detaljer skal det dog siges, at begge hold er elendige udehold. Til gengæld var øboerne næsten lige så elendige til at spille inde. Resultatet blev noget i retning af 96 – 53 til jyderne.

Af enkeltpersoner skal nævnes:

Dagens bedste slag: Broder Ib.

Dagens suveræne griber: Broder Anders med en hånd i lommen.

Dagens mand i konstant livsfare: Broder Jøren.

Dommeren gjorde efter kampen opmærksom på, at reglen om fedteri ikke blev maximalt udnyttet. Det bedes man huske næste år.

 

Så nærmede klokken sig 13.00. og alle samlede sig oppe ved toiletterne. Supporterne stillede et toilet op, så tilskuerne igen i år kunne følge med i løjerne. Der blev også stille et par borde op, så t shirt, medlemskartotek, øl, sprut og de kasketter, som Broder Niels havde fået fremstillet kunne lægges frem. Et syn som kunne lede tankerne tilbage til Hjallerup Marked.

Første mand på tønden var Lars Palm Kok på Hold 44-45. Som noget nyt i år havde bestyrelsen besluttet at anvende en boldtryksmåler, idet man ville sikre sig imod sagsanlæg og lignende i tilfælde af dødsfald.

Lars var imidlertid ved at ødelægge udstyret med et rekord højt blodtryk. Vi slap dog med skrækken, og han slap med en straf i form af et par skarpe. Efter en lidt nervøs start fik Lars sig snakket varm, og han bestod i fin stil.

Så var turen kommet til Palle Ronald fra Vendsyssel. Palle havde brugt de mørke vinteraftner på at øve sig på digtet ”Efter Egesta”. Desværre blev han ramt af eksamens nerver, så det der skulle havde været hans store triumf, blev en halv lunken gang øh, åh, tja… Nu skal det til hans forsvar siges, at det nok ikke hjalp ham, at eksaminatoren (undertegnede) i et uopmærksomt øjeblik mistede balancen og væltede hen over den stakles Palle, som sad på tønden med bar røv.

Men hvor om alting er, så lykkes det alligevel Palle drengen at bestå prøven til Troldmand. Tillykke med det.

Så var turen kommet til Per Gylling. Gammel NK i Kokkina. I lighed mad Palle havde Gylling forberedt sig på lektien, men med den forskel, at han ned til den mindste detalje belærte undertegnede om, hvordan hvert enkelt begreb i digtet kan fortolkes / forklares. Efter en forelæsning på 7-8 min. og efter at de omkringstående havde samlet deres kæber op, bestod Gylling prøven med bravur.

Gylling kunne i øvrigt fortælle, at han er i gang med at skrive en bog om bl.a. hans tid på Cypern. Vi ser frem til at læse den.

Så var det Ole Knudsens tur. Han havde i den grad noget at leve op til, hvilket han på en måde også gjorde. Ikke at han gav en længere forelæsning ud i latinske verber, men han fremførte et lille digt, som jeg desværre ikke kan huske ordlyden af, men det var et han selv havde skrevet, og som omhandlede nogle tanken, som han havde gjort i forhold til det at være udstationeret. Ole slap dog ikke for at få en del straf point, så han måtte pænt skåle med gutterne nogle gange.
Som en flot og farvestrålende finale afførte den gode Ole sine benklæder, hvorved der fremkom nogle aldeles gyselige og pink Bjørn Borg underdrenge. Det kostede også en straf – naturligvis…

Så var turen kommet til endnu en lun vendelbo, Ejner Christensen. Han havde på ingen måde læst på lektien, hvilket rettede mistanken mod bevidst baksisrytteri. Det kunne dog ikke bevises. Ejner som i det civile er noget af en ironman tog alle straf i stiv arm, og bestod dermed optagelsen i overlegen stil.

Næste mand var Jens Jørgensen. På dette tidspunkt var eksaminatoren ved at være en anelse træt / udkørt, og dette udnyttede Jens ved at føre sig frem med en overfrisk attitude. Dette afstedkom en del straffe samt en enkelt flad nakkestryger. Men dette rystede ikke denne gæve fynbo. Han havde sat sig for, at han ville optages, så der var ikke andet at gøre end at lade ham bestå.

Så skulle optagelsen egentlig være slut, men i mellemtiden var Steen Dresler dukket op. Steen skulle egentlig have været kommet sidste år, men bedre sent end aldrig.
Steens optagelse var måske en smule rutinepræget, men fik gennemgået pensum, og fik lavet de obligatoriske fejl. Og dermed var endnu en Troldmand optaget.

Så var det tid til en lille aktion, idet Tommy Rock havde været på Cypern. Han havde været inde hos skiltemanden i Regina street, hvor han havde fundet et stort flot Kokkina skilt i metal. Det ville han bortaktionerer. Efter nogle småbud, trådte broder Høilund endnu engang i karakter. 1000. kr. blev budt, og så var skiltet hans. Det blev straks doneret til bestyrelsen, som besluttede at sætte det på det store skilt.

Bestyrelsen havde i år besluttet, at det lille metalskilt, (som går på skift til en broder, som har gjort sig særlig bemærket i årets løb) i år skulle gå til Finn Kjærsgaard, idet han i årenes løb har udvist en enestående tålmodighed med Bors og Hede – og ikke har ladet sig gå på af alle de herres skøre påfund. 

Så var der generalforsamling i Teltet. Jeg vil henvise til Dancon Træffets hjemmeside www.dancontraef.dk, hvor der måske kommer til at ligge et referat engang.

Der var gået koks i deres jubilæums lister, så vi fik ingen med i år. Lidt ærgerligt idet både Finn Kjærsgaard og Boesgaard i hvert fald skulle have haft 20 års trøje.

Nå men bedst som man troede at optagelsen til Logen var slut, så skulle Undertegnede (som i mellemtiden sammen med Boesgaard var blevet forfremmet til EL PRESEDENTE) igen i ilden. En ny Troldmands aspirant samt supporter havde meldt sig.

Første mand på tønden var den legendariske Mahmut. Manden som mig bekendt har rekorden i flest hold på Cypern (19 hold).

Mutten Svarede ”ja” til alt, hvad han blev spurgt om, hvilket ikke var i overensstemmelse med facitlisten. Så en lille skåler eller tre blev det til, inden han kunne aflægge Loge eden i overværelse af de to præsidenter.

Sidste mand på tønden var John også kaldet ”Bufas”. Han havde ansøgt om at blive supporter, hvilket bestyrelsen havde imødekommet.

John viste stilen fra start, og afklædte sig sine benklæder, hvorpå han satte sig på tønden. Han tog godt for sig af straffene, hvilket kunne undre, idet han tydeligvis ikke brød sig spor om dem. Men efter en rum tid lykkes det ham at bestå.

Så var det efterhånden også ved at være spisetid. Vildsvin a ’la Obelix ved et veldækket Kokkinabord. Rå mængder af kolde øl og Brandy som tilbehør. Desværre kan undertegnede ikke referere fra kl. 20-22 idet den urimelige lange optagelse havde tæret for meget på kræfterne.

Efterhånden som mørket sænkede sig kom der liv på dansegulvet. Supporter Leif gav opvisning i Kong fu dans med spark i hoved højde og opvisning i spark til ølflasker på gulv. Efterhånden som natten skred frem tyndede det ud i teltet. Supporter Claus og undertegnede lukkede og slukkede Logen ca. 05.00.

Søndag morgen var det traditionen tro store hjemrejse dag. Efter en gang ”pligt morgenmad” blev lejren nedbrudt og pakket sammen.

Til alles store overraskelse viste det sig, at der i nattens / morgenens løb har været tyve på spil. Det skilt, som Broder Høilund havde sponsoreret, var rykket af det store Kokkina skilt. En lynch stemning bredte sig. Denne usle adfærd ligger så langt fra Troldmands Logens værdigrundlag, at ingen rigtigt kunne begribe, hvem der kunne finde på at gøre sådan noget.

En lidt kedelig afslutning på et ellers kanon træf.

Lidt anden malurt i bægeret var, at to tilmeldte gamle Kokkinafolk, som skulle have været til optagelse, udeblev uden at melde afbud. Det er bare ikke i orden.

Derpå drog vi hjemad. Trætte og mætte men forventningsfulde i forhold til Troldmandslogens fremtid.

 

Foto dokumentation: 

 

 til højre ret
Til højre ret – som altid.

 

 en ommer
Den kamuflering er en ommer broder.

 

 så regner det ikke
Så regner det da ikke på ham.

 

 hamrende
K E udfører et hamrende stykke arbejde.

 

 pumpe finn
Finn i en sittuation, hvor han ikke suger.
Bemærk det historiske telt tv. i baggrunden.
Det har fulgt Finn og Hedemann i ca. 15 år, men 2007 blev det alderdoms svækkede telt aflivet af ren medlidenhed.

 

 tid til mjød
Efter teltrejsningen var det tid til en kop mjød. K E var den glade giver.

 

 fint håndværk
Logefanen. Bemærk det fine håndværk.

 de bliver helt vilde
Morfar: “Og hvis man så klemmer forsigtigt sådan her – så bliver de helt vilde”.

 hold på BT
En vigtigt formandsopgave: At holde på medlemmerne.
Desværre kunne Troldmandslogen ikke konkurerer med den lokale folkedanserforening i Uldum.
Tag dig nu sammen i 2008 Broder Butcher.

 

 stor opgave
Endnu en stor formands opgave venter.

 

 finns fantasi
Tilsyneladende har Finn fået øje på noget?? 
Kun fantasien sætter grænser.

 ham finn
Jøren: “Det er ikke godt at vide, hvad ham Finn har fået at drikke,
men lad mig bare få et par stykker af dem”.

 

 løgnehistørier
Endnu en løgnehistorie ryger over bordet.

 

 fynsk mafia
Den fynske mafia Jan-Erik og Jøren i en dyb samtale om eventuel genbrug af plastbægre.

 

 rocken går
Her er en mand, som helt klart går efter den gule trøje.

 

MÆÆÆÆÆÆÆ
Mæææh –
Mæææh – MæææhMæææh…..

 

 morgengrim
Morgengrimme eller morgenfriske – Døm selv.

 

 futsvag oks
En typisk sport for futsvage overkonstabler.
Bemærk glasset med den obligatoriske urinprøve til doping kontrollen.

 

 sparegris
En anonym supporter lufter sparregrisen i det grønne.

 gejsten
“Københavner holdet” medens de stadig havde gejsten.

 

 balletskolen
Direkte fra den kongelige balletskole.

 

 ikke bange
Jøren:  “Skyd i bare røvhuller -jeg er ikke bange”.

 

 hånd i lommen
Det suverene vinderhold. Læg mærke til atituden. En hånd i lommen,
den anden om flasken.

 

 tilskuerbænk
om det kan ses, så var der mødt en del tilskuere op til kampen.

 

 for lidt fedt
Et eksempel på noget af det, som dommeren mente, at der var alt for lidt af.

 

 tyndskid og koldsved
Optagelses bænken. Også kaldet hvilestedet for tyndskid og koldsved.

 

 blodtryk
Lars Palm godt igang med at modarbejde blodtryksmåleren.

 palle i nød
Hedemann hjælper en broder i nød…

 

 skilt i nød
Her set fra en anden vinkel, hvor man ser, hvordan de to El Presidenter samarbejder.
Boes redder skiltet i nød.

 3 vinkel
Og her fra en helt tredie vinkel.

 gylling læser
Gylling holder forlæsning, medens eksaminatoren tjekker facitlisten.

 

 olen hylere
Bare for en ordens skyld Ole: Dette er ikke relementeret troldmands underbenklæder.

 ejner på brættet
Ejner svarer bevidst forkert, for på den måde at få mere baksis.

 

 arn JB
Jens nyder en Arn bitter i fulde drag.

 Dresler på tønden
Hedemann forklarer endnu engang Steen Dresler, at Klaus Rifbjerg ikke var
i Kokkina på hold 43.

 

 

 Rock med mærket
Broder Høilund købte et ægte Kokkinamærke i metal på Tommys aktion. Pris 1000 kr.
Under et døgn senere var det stjålet, til trods for, at det var limet fast til Logens store skilt.
Der er allerede udlovet en større dusør…

 

 finn sover
Finn fik overrakt logens vandre skilt for hans overbærenhed og tålmodighed
over for Boesgaard og Hedemann, som altid sørger for at forfremme dem selv i hans fravær.
Dette skete også i år. Finn var, som det ses, ikke selv til stede ved overrækkelsen.

 

 formænds kontor
Betaling af kontingent på formændenes kontor.

 

 general forsamling07
Troldmandslogen deltager aktivt i Dancon Træffets generalforsamling.

 

 polio
Og der blev samlet ind til polie fonden.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Mc. Mutten hjælper de efterhånden halvstive El Presidenter med at holde ballancen.

 

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Som ny supporter er en af de vigtigste opgaver at holde øje med skiltet.
Det klarer John i fin stil.

 

 tråd
Først meget sent lørdag nat kom der gang i noget heftigt musik, som kunne få
en Troldmand eller to ud på dansegulvet.

 Se alle billederne her: https://flic.kr/s/aHsk7AAnYJ 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *